Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gouda gooit afval uit de groenbak op de grote hoop

  •  
28-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
172 keer bekeken
  •  
Vuilnis.jpeg
Inwoners uit Gouda die braaf afval scheiden voelen zich belazerd… afvalverwerkingsbedrijf Cyclus gooit gft-afval gewoon bij restafval.
Denk je dat je een bijdrage levert aan een beter milieu door goed je afval te scheiden, blijkt dat de gemeente de inhoud van je gft-container gewoon bij het restafval gooit.
Dat ontdekte Laurenza Heidema uit Gouda. In een interview met het Algemeen Dagblad zegt ze:
Ik reed in het centrum achter een wagen van Cyclus (afvalverwerkingsbedrijf, red) die bezig was de biobakken te legen. Op de Lage Gouwe zag ik tot mijn grote verbazing dat de restafvalbakken in dezelfde wagen werden geleegd. (…)
Het AD belde met Cyclus, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het afval in de gemeente Gouda. Cyclus bevestigde dat het gft-afval inderdaad bij het restafval gaat. De reden: het groenafval uit het centrum is zo vervuild met restafval dat het ongeschikt is om het te composteren. Kennelijk gebruiken sommige Gouwenaars de groene bak dus ook voor hun restafval.
Maar om dan het afval maar gewoon op één hoop te gooien terwijl een heleboel goedwillende burgers wél hun best doen om afval te scheiden is natuurlijk een absurde oplossing. Misschien wordt het tijd dat de gemeente fatsoenlijk voorlichting gaat geven en burgers duidelijk uitlegt waarom afval scheiden belangrijk is?
CC foto: Wikipedia

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.