17

Gouda gooit afval uit de groenbak op de grote hoop

Inwoners uit Gouda die braaf afval scheiden voelen zich belazerd… afvalverwerkingsbedrijf Cyclus gooit gft-afval gewoon bij restafval.

Denk je dat je een bijdrage levert aan een beter milieu door goed je afval te scheiden, blijkt dat de gemeente de inhoud van je gft-container gewoon bij het restafval gooit.

Dat ontdekte Laurenza Heidema uit Gouda. In een interview met het Algemeen Dagblad zegt ze:

Ik reed in het centrum achter een wagen van Cyclus (afvalverwerkingsbedrijf, red) die bezig was de biobakken te legen. Op de Lage Gouwe zag ik tot mijn grote verbazing dat de restafvalbakken in dezelfde wagen werden geleegd. (…)

Het AD belde met Cyclus, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het afval in de gemeente Gouda. Cyclus bevestigde dat het gft-afval inderdaad bij het restafval gaat. De reden: het groenafval uit het centrum is zo vervuild met restafval dat het ongeschikt is om het te composteren. Kennelijk gebruiken sommige Gouwenaars de groene bak dus ook voor hun restafval.

Maar om dan het afval maar gewoon op één hoop te gooien terwijl een heleboel goedwillende burgers wél hun best doen om afval te scheiden is natuurlijk een absurde oplossing. Misschien wordt het tijd dat de gemeente fatsoenlijk voorlichting gaat geven en burgers duidelijk uitlegt waarom afval scheiden belangrijk is?

CC foto: Wikipedia

Geef een reactie

Laatste reacties (17)