Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gouden Windei voor Jumbo Maïsbrood want bevat geen maïs

  •  
15-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
231 keer bekeken
  •  
brood
Jumbo Goudeerlijk boerenmaisbrood is bij een verkiezing van Foodwatch door consumenten uitverkoren tot het meest misleidende product van 2017. Het ‘Goudeerlijk maïsbrood’ van de supermarktketen blijkt in de praktijk helemaal geen maïsmeel te bevatten, op wat korreltjes aan de korst na. De gele kleur krijgt het brood door toevoeging van de kleurstof kurkuma. 31% van de 15 duizend mensen die hebben meegedaan aan de publieksverkiezing voor het Gouden Windei 2017 kozen het maisbrood als meest misleidend van de zeven genomineerde voedingsproducten.
Tweede in de windei-verkiezing (21% van de stemmen) werd de kalfsleverworst zonder kalfslever van Aldi. De nominatie heeft meteen al geholpen meldt Foodwatch: “Aldi heeft toegezegd de kalfsleverworst aan te gaan passen: het varkensvlees wordt vervangen door kalfslever met één Beter Leven ster van de Dierenbescherming.” Jumbo daarentegen ziet geen brood in verandering.
image

Meer over:

reclame, nieuws, voeding
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.