Laatste update 22:57
41

Graaien doe je zo: topman falend energiebedrijf vangt 8 ton voor vertrek

Hij is twee jaar in dienst bij een energiebedrijf dat miljoenen tekort komt die de overheid bij moet springen. Toen hij een salarisverhoging eiste – en kreeg – van 120.000 euro ontstond er politieke commotie. Omdat hij weigerde af te zien van die verhoging moest hij vertrekken. Vervolgens regelde hij een gouden handdruk van maar liefst 8 ton. En dat allemaal in het zo zunige Zeeland.

Omroep Zeeland meldt over het vertrek van Arnoud Kamerbeek:

Toen hij twee jaar geleden in dienst trad als directeur van Delta is afgesproken dat hij bij een gedwongen vertrek een jaarsalaris zou meekrijgen. Dat is dus ruim een half miljoen. Als je daar de opzegtermijn van zes maanden, dat is dus een half jaarsalaris, bij optelt dan kom je op die acht ton. Daarom zegt een deel van de aandeelhouders: afspraak is afspraak. (…) In eerste instantie zou de vertrekregeling overigens nog hoger uitvallen. Kamerbeek wilde als schadevergoeding voor zijn vertrek ook nog de geplande lange-termijnbonus meenemen, maar daar ging de raad van Commissarissen niet in mee.

Het energiebedrijf Delta waar Kamerbeek algemeen directeur van is, verkeert in zwaar weer en wordt met gemeenschapsgeld overeind gehouden. De werknemers zitten met hun salaris al jaren op de nullijn en een komende reorganisatie gaat vermoedelijk honderden banen kosten.

Geef een reactie

Laatste reacties (41)