Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Graaiers Deutsche Bank overtreffen nu Goldman Sachs

  •  
28-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
db_300.jpg
Bankiers-elite verhoogt eigen salarissen ondanks verslechterde markt
De grootste bank van Duitsland, Deutsche Bank, reserveert nu meer geld voor bonussen en salarissen per employee dan Goldman Sachs, de Amrikaanse bank die tot nu de koning was van de exorbitante graaicultuur in de financiële wereld.
Deutsche Bank betaalde over de eerste negen maanden van dit jaar gemiddeld 285.352 euro per employee, tegenover 286.569 euro per medewerker bij Goldman Sachs. De gemiddelde bedragen maskeren overigens grote beloningsverschillen. Zo vullen topmensen hun zakken met miljoenen euro’s tegelijk terwijl laag geplaatste medewerkers gewone salarissen ontvangen. Dat meldt de Britse krant The Independent.
De stijging is opmerkelijk omdat de markt in de financiële wereld dit jaar juist is verslechterd. De financiële topman van de bank, Stefan Kraus, stelde tegenover journalisten dat ‘talent nu eenmaal een prijs heeft en de concurrentie zwaar is’.
cc-foto: Deutsche Bank , topman Josef Ackerman

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.