12

Gratis af te halen: cultureel erfgoed

Tropeninstituut moet gedwongen sluiten en geeft restant bibliotheekcollectie deze week gratis weg

Nog even en de bibliotheek van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) is niet meer, als gevolg van de bezuinigingen op cultuur door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het grootste deel van de collectie is nu in handen van de Rijksoverheid, die het erfgoeddeel overnam en in bruikleen gaf aan de UB van Leiden. Het overige deel werd ondergebracht bij de Egyptische Bibliotheca Alexandrina in Alexandrië. De resterende titels mogen deze week gratis worden opgehaald.

Het KIT deed een hartstochtelijke oproep aan cultuurminnende burgers:

Help ons mee om ook voor deze laatste boeken en tijdschriften een goed thuis te vinden. Het gaat om enkele duizenden titels: dubbele boeken, tijdschriften en afgeschreven publicaties, voornamelijk Engels- en Nederlandstalig. Kom langs, speur door de ongesorteerde restanten en neem gratis mee wat uw interesse heeft.

Zelf boeken afhalen kan dus bij het KIT aan de Mauritskade in Amsterdam – ingang Linneausstraat 2 – op donderdag 19 december van 12.30 tot 15.30 uur en op vrijdag 20 december van 10.00 tot 13.00 uur.

cc-foto: Koninklijk Instituut voor de Tropen

Geef een reactie

Laatste reacties (12)