Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Greenpeace-activisten op dak Tweede Kamer vanwege stikstof

  •  
14-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
109 keer bekeken
  •  
stikstofcrisisgreenpeace

© Foto: Marten van Dijl/Greenpeace

Actievoerders van Greenpeace hebben het dak beklommen van het gebouw waar de Tweede Kamer vergadert. Met hun actie vragen ze aandacht voor de natuurcrisis die het gevolg is van de stikstofuitstoot. Op hun spandoeken staan teksten als: “Politiek schiet op, wij zitten erbovenop” en  “Teveel stikstof = #natuurweg”. In een toelichting schrijft Greenpeace:
" Nederland schendt al jaren de Europese natuurbeschermingswetten door de extreem hoge uitstoot van stikstof die neerslaat in de natuur. Greenpeace Nederland roept de politiek op om nu met oplossingen te komen om de natuurcrisis serieus aan te pakken. De Algemene Politieke Beschouwingen, volgende week, zijn volgens de milieuorganisatie de uitgelezen kans hiervoor."
De NOS meldt dat de politie dinsdagochtend al snel ter plaatse was. Agenten hebben de omgeving van de Tweede Kamer afgezet. Volgens Greenpeace is het zo’n twintig activisten gelukt om het dak te beklimmen.
De milieuorganisatie is van plan naar de rechter te stappen als de politiek niet snel maatregelen neemt om de stikstofuitstoot terug te dringen. Er wordt in Nederland al tientallen jaren veel te veel stikstof uitgestoten. Als gevolg daarvan verschraalt de natuur. Ook breken jonge vogeltjes hun pootjes door een gebrek aan kalk.
Foto: Marten van Dijl/Greenpeace
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.