Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Greenpeace-activisten weer terug in Nederland

  •  
27-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
faiza300.png
Update: Faiza Oulahsen en Mannes Ubels aangekomen in Nederland
De twee Nederlandse Greenpeace-activisten Faiza Oulahsen en Mannes Ubels zijn weer terug in Nederland. Dat heeft Oulahsen op Twitter laten weten. De twee zaten vast in Rusland, nadat het schip waarmee ze actie voerden tegen boringen in het Noordpoolgebied, door Rusland werd geënterd.
RTEmagicC_Schermafbeelding_2013-12-27_om_17.37.45.png
Update 20.15
De twee Nederlandse Greenpeace-activisten Faiza Oulahsen en Mannes Ubels, die samen met 28 andere activisten vastzaten in Rusland, zijn vrijdagavond teruggekeerd naar Nederland. Rond 19.45 kwamen de twee aan op Schiphol.
Eerder:
“Op de terugweg naar Amsterdam na vier ongelooflijke maanden”, laat Oulahsen via Twitter weten.
Donderdag kreeg Mannes Ubels al een uitreisvisum, vrijdag volgde Oulahsen. De twee komen rond 19.30 Nederlandse tijd aan op Schiphol, heeft Greenpeace laten weten.
Het schip, de Arctic Sunrise, ligt nog altijd in de haven van Moermansk. Volgens de milieuorganisatie zou het schip nu moeten worden vrijgegeven, nu alle juridische procedures zijn gestaakt.
Nadat Rusland bekend maakte dat het amnestie zou verlenen aan alle 30 activisten, liet Ubels weten:
Ik ben blij dat ik mijn vrijheid die mij onrechtmatig afgenomen is terugkrijg, maar niet dankbaar. Dit is het einde van de inleiding maar de strijd om de Noordpool veilig te stellen is nog maar net begonnen.
Het Greenpeace–schip werd in september dit jaar geënterd, in internationale wateren.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.