Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Greenpeace blokkeert alle BP tankstations in Londen

  •  
27-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Activisten stellen pompen buiten werking
Uitgerekend op de dag dat Bob Dudley als nieuwe topman is aangekondigd, voert Greenpeace actie. Hiermee geven ze een duidelijk signaal af aan Dudley, dat ze willen dat BP stopt met het pompen van olie en kiest voor alternatieve energiewinning. Ze hopen dat Dudley niet hetzelfde pad zal bewandelen als zijn voorganger, de verguisde Tony Hayward die met ingang van oktober is gepromoveerd naar een Russische tak van het bedrijf.
Greenpeace-activisten hebben op de tankstations borden met de tekst ‘gesloten’ opgehangen en het logo van BP vervangen door een groen-gele zonnebloem die wegzakt in een zee van olie. Het ontwerp van de spandoek is van de winnaar van een wedstrijd die Greenpeace eerder hield. Mensen werden opgeroepen een nieuw logo te ontwerpen dat beter past bij de oliegigant. De actievoerders eisen van BP dat het een groener beleid vaststelt. Een woordvoerder van BP noemt de actie “onverantwoord en kinderachtig” Vandaag werd bekend dat BP in het tweede kwartaal van dit jaar een verlies van 13 miljard euro heeft geleden. Greenpeace wil de actie de hele dag volhouden.
RTEmagicC_bpgp300_01.jpg
Volg de actie hier of via twitter #greenpeace
twitpic: greenpeace

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.