Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Greenpeace in actie tegen Nuon en Essent

  •  
05-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
essent300.jpg
Energiemaatschappijen plannen nieuwe kolencentrales in de Eemshaven
Greenpeace lanceert een nieuwe campagne, ‘Stop of ik zeg op’, tegen de bouw van kolencentrales in de Eemshaven. De kolencentrales zijn slecht voor het klimaat, de Waddenzee en bovendien onnodig, aldus Greenpeace. Desalniettemin is Essent al begonnen met de bouw en heeft Nuon de plannen al klaar liggen.
Greenpeace roept Essent en Nuon op te stoppen met de bouw van de kolencentrales en te investeren in duurzame energie. De beoogde kolencentrales zullen verantwoordelijk zijn voor zes procent van de totale CO2-uitstoot in Nederland. Bovendien zal de vaargeul door de Waddenzee en de Eems extra moeten worden uitgediept voor de kolenschepen wat het leven in de Waddenzee zal aantasten.
Ook zijn Nuon en Essent van plan de CO2 op te slaan in de bodem van Noord-Nederland. Niet alleen is deze vorm van CO2-opslag erg prijzig, maar deze zit ook nog in een experimentele fase.
Greenpeace roept klanten van Nuon en Essent op met de campagne ‘stop of ik zeg op’ contact op te nemen met de bedrijven en te laten weten dat als zij niet stoppen de klanten zullen overstappen naar een ander, groener, energiebedrijf.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.