20

Greenpeace in actie tegen Nuon en Essent

Energiemaatschappijen plannen nieuwe kolencentrales in de Eemshaven

Greenpeace lanceert een nieuwe campagne, ‘Stop of ik zeg op’, tegen de bouw van kolencentrales in de Eemshaven. De kolencentrales zijn slecht voor het klimaat, de Waddenzee en bovendien onnodig, aldus Greenpeace. Desalniettemin is Essent al begonnen met de bouw en heeft Nuon de plannen al klaar liggen.


Greenpeace roept Essent en Nuon op te stoppen met de bouw van de kolencentrales en te investeren in duurzame energie. De beoogde kolencentrales zullen verantwoordelijk zijn voor zes procent van de totale CO2-uitstoot in Nederland. Bovendien zal de vaargeul door de Waddenzee en de Eems extra moeten worden uitgediept voor de kolenschepen wat het leven in de Waddenzee zal aantasten.

Ook zijn Nuon en Essent van plan de CO2 op te slaan in de bodem van Noord-Nederland. Niet alleen is deze vorm van CO2-opslag erg prijzig, maar deze zit ook nog in een experimentele fase.

Greenpeace roept klanten van Nuon en Essent op met de campagne ‘stop of ik zeg op’ contact op te nemen met de bedrijven en te laten weten dat als zij niet stoppen de klanten zullen overstappen naar een ander, groener, energiebedrijf.

Greenpeace: Kolencentrales aan de Waddenzee? Echt niet!

Geef een reactie

Laatste reacties (20)