2

&… Greenpeace redt meer dan walvissen en zeehondjes

[Video] Activisten bevrijden een Jan-van-Gent die vast zat in een net... De kleine spionnen van Poetin... Friso behoudt voorlopig zijn baan... Geen speciale cassatie in zaak tegen Wilders... 

Ander nieuws van vandaag.


Jan-van-Gents storten zich van zo’n 20 tot 30 meter hoogte in de zee om een vis te vangen. Soms duiken ze, zoals deze, zo in een vissersnet. Gelukkig voor deze Jan-van-Gent waren daar de Greenpeace-activisten die actie voeren tegen overbevissing om hem te bevrijden.

‘De kleine spionnen van Poetin’, zo worden de jonge militaire meisjes genoemd die een opleiding volgen aan de Moscow Female Cadet-kostschool. Fotograaf Sergey Kozmin liet zich door de jonge soldates inspireren en legde ze vast op de gevoelige plaat. (NYT)

Prins Friso blijft voorlopig bestuurder bij het Belgische telecombedrijf Telenet. De raad van bestuur zegt zich ervan bewust te zijn dat de prins Friso vermoedelijk langere tijd de vergaderingen niet zal bijwonen, maar kiest er toch voor niets te veranderen. (AD)

Er komt geen speciale procedure bij de Hoge Raad over de rechtszaak tegen Geert Wilders. Advocaat Gerard Spong had hier namens een aantal organisaties om gevraagd. Procureur-generaal J.W. Fokkens is van mening dat het vrijwel onmogelijk is een duidelijk begrensde vraag neer te leggen bij de Hoge Raad. (Reformatorisch Dagblad)

Hoe is Willem van Oranje om het leven gekomen op 10 juli 1584? In Delft is binnenkort de tentoonstelling Cold Case: Willem van Oranje vanaf 1 april te bezichtigen. Wat wetenschappers en onderzoekers over de moord hebben ontdekt, is nog niet bekend. Wel is eenzelfde pistool als waarmee Van Oranje mee werd doodgeschoten. (AD)

Geef een reactie

Laatste reacties (2)