10

Greenpeace voert actie tegen Dell

Bedrijf kwam terug op belofte schoner te gaan produceren

Greenpeace voert actie bij het Nederlandse hoofdkantoor van het computerbedrijf Dell, omdat het bedrijf eerder beloofde om de schadelijkste stoffen uit zijn elektronica te halen, maar daar kortgeleden op terugkwam.

Op de website van Greenpeace staat:

“Dell steekt bleek af tegen concurrenten HP, Acer en Apple, die al wel computers verkopen zonder de schadelijkste gifstoffen’, zegt Kim Schoppink, campagneleider groene elektronica van Greenpeace Nederland.

‘Deze drie producenten willen het probleem echt aanpakken. Zij pleiten ervoor dat de Europese Unie het gebruik van de schadelijkste gifstoffen, pvc en broomhoudende vlamvertragers, voor alle producenten verbiedt. Dell houdt zich afzijdig. Het wil het groenste technologiebedrijf ter wereld worden, maar wordt door de concurrentie genadeloos in het hemd gezet.’

Vandaag vinden in meerdere landen acties plaats tegen Dell. Greenpeace grijpt daarmee een cruciale bespreking aan tussen Michael Dell, de oprichter en algemeen directeur van het concern, en zijn medewerkers over duurzaamheid binnen het bedrijf. Dit overleg vandaag is het moment bij uitstek om serieus te besluiten giftige stoffen uit te bannen. 

De Europese Unie buigt zich dit jaar over het gebruik van gif in elektronica. Greenpeace wil dat vernieuwde wetgeving de toepassing van pvc en broomhoudende vlamvertragers in elektronica verbiedt. Verschillende producenten steunen zo’n verbod. Greenpeace wil dat ook Dell zich er publiekelijk hard voor maakt.”

Geef een reactie

Laatste reacties (10)