43

‘Greenpeace voert campagne voor GroenLinks’

Harry van Bommel: SP structureel te negatief beoordeeld

SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel is zwaar teleurgesteld in Greenpeace. De stemwijzer van de milieuactivisten doet de SP volgens hem ernstig te kort.

Van Bommel op de SP-site:

SP’ers staan sinds jaar en dag, vaak met Greenpeace, vooraan als het gaat om een schoner milieu. Samen strijden we écht, in de praktijk, tegen de vervuiling van het water, het land en de lucht. We ondersteunen acties en doen tal van voorstellen die Greenpeace graag ziet. Wij vinden GroenLinks net als onszelf een groene partij – en daar zijn we blij mee. Maar een stemwijzer die GroenLinks bevoordeelt en ons benadeelt, dat deugt niet. Zeker niet nu Greenpeace-directeur Liesbeth van Tongeren hoog op de GroenLinks lijst staat. Dan moet je zelfs de schijn van partijdigheid absoluut willen vermijden. Ik reken erop dat de fouten meteen worden hersteld. En een excuusbriefje naar de krant kan ook geen kwaad.

Van Bommel haalt in het stuk nog meer SP-punten aan. Naast een moratorium op fout hout en een voorstel van de SP dat steun kreeg in de Tweede Kamer om via een groot bestemmingsplan voor de Noordzee de natuurreservaten te beschermen noemt hij:

De SP is ook fel tegenstander van het gratis weggeven van CO2-uitstootrechten en van de ondergrondse dumping van CO2. Het is een SP-voorstel om bindende criteria op te stellen voor biobrandstoffen dat is aangenomen door de Kamer. Verder zit Greenpeace er naast als het gaat om hergebruik warmte energiecentrales, bouwstop kolencentrales, kolenbelasting, stoppen opwerking kernafval, zeereservaten op de Noordzee, geen toelating gengewassen, en het hoger BTW-tarief op vervuilende producten.

Foto: NewsPhoto! (Flickr CC)

Geef een reactie

Laatste reacties (43)