89

Grenzen dicht: Britten 14 uur in de file

Reizigers die van Groot-Brittannië naar Frankrijk maken in de praktijk mee hoe de grote droom van PVV-leider Wilders en andere EU-haters om de grenzen te sluiten, gaat uitpakken: er staan enorme files vanwege verhoogde veiligheidscontroles. Bij de ferry’s lopen de wachttijden op tot wel 14 uur, veel automobilisten hebben in hun auto moeten overnachten. Door hulpdiensten wordt water en voedsel uitgedeeld aan de wachtenden.

Na de aanslag in Nice is het beveiligingsniveau in Frankrijk opgevoerd en worden reizigers intensiever gecontroleerd. Daardoor lopen de wachttijden op. Britse grensbewakers gaan hun Franse collega’s assisteren maar de verwachting is dat wachttijden bij de grens, die doen denken aan de pre-EU periode, pas in de loop van maandag zullen verdwijnen.

Volgens de voorzitter van de Conservatieven, Patrick McLoughlin, zijn de wachttijden geen gevolg van een Franse wraakactie voor de Brexit-keuze, in tegenstelling tot wat een deel van de automobilisten beweert in de media. De Britse overheid zou wel te laat hebben gereageerd op waarschuwingen van de veerdiensten dat er problemen zouden gaan ontstaan.

Geef een reactie

Laatste reacties (89)