Laatste update 21:33
16

Greta Thunberg arriveert in Lissabon, op weg naar klimaattop

De Zweedse klimaatactivist Greta Thunberg is dinsdag met een catamaran aangekomen in Lissabon. Vanuit de Portugese hoofdstad reist ze over enkele dagen door naar Madrid, waar maandag de VN-klimaattop is begonnen.

Aanvankelijk zou de klimaattop in het Chileense Santiago worden gehouden. Vanwege de spanningen in Chili werd echter besloten om COP25 te verplaatsen naar Spanje. Dat betekende dat Thunberg, die in augustus de Atlantische Oceaan was overgezeild, een nieuwe ‘lift’ moest vinden om tijdig terug te keren in Europa. Dat lukte: ze kon meevaren met de catamaran van de Australische YouTubers Riley Whitelum en Elayna Carausu en de Engelse schipper Nikki Henderson.

Planepoolen
De Belgische klimaatactivist Anuna De Wever moet wel verstek laten gaan bij de VN-klimaattop in Madrid. Zij had eerder de boot genomen naar Chili. Op Twitter reageert ze dinsdag op de Belgische Klimaat-minister Zuhal Demir van de Vlaams-nationalistische N-VA die met het vliegtuig naar Madrid gaat – Demir spreekt zelf liever van ‘planepoolen‘.

Geef een reactie

Laatste reacties (16)