Laatste update 14:50
43

Greta Thunberg met catamaran naar klimaattop in Spanje

De afgelasting van de COP25-klimaattop in het Chileense Santiago was een flinke tegenvaller voor Greta Thunberg. De Zweedse klimaatactivist zeilde in augustus de Atlantische Oceaan over om aanwezig te zijn bij de algemene vergadering van de Verenigde Naties. Ze wilde vervolgens doorreizen naar Santiago voor de klimaattop.

Nu de top in Chili niet kan doorgaan vanwege de spanningen in het land, heeft Spanje de organisatie van COP25 overgenomen. En inmiddels heeft Thunberg ook een ‘lift’ gevonden voor de reis naar Madrid. Deze keer vindt de oversteek plaats met de catamaran van de Australische YouTubers Riley Whitelum en Elayna Carausu en de Engelse schipper Nikki Henderson.

Via deze tweet werd de overvaart geregeld:

Thunberg is niet de enige die de uitstoot tijdens haar reis naar de klimaattop zoveel mogelijk probeert te beperken. GroenLinks-Kamerlid Suzanne Kröger heeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur, VVD) gevraagd om voor de Nederlandse deelnemers aan COP25 een trein te regelen naar Madrid. Tien jaar geleden was er vanuit Nederland al de Kopenhagen Express naar de COP15-klimaattop.

De klimaattop in Madrid vindt plaats van 2 tot en met 13 december.

Geef een reactie

Laatste reacties (43)