Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Grieken houden voet bij stuk

  •  
12-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
greece_300_02.jpg
Duizenden Grieken de straat op om minister van Financiën Yanis Varoufakis te steunen tijdens Eurogroep vergadering ... geen slotverklaring Eurogroep
Het overleg tussen de ministers van Financiën van de eurolanden over Griekenland heeft geen slotverklaring opgeleverd en zou ‘zeer intens’ zijn geweest. De voorzitter van de Eurogroep, Jeroen Dijsselbloem, probeerde er na afloop nog wat van te maken en sprak van ‘constructieve gesprekken’, waarbij vooruitgang is geboekt, ‘maar niet voldoende’. Over de inhoud van de gesprekken wilde hij niets kwijt.
We konden geen overeenstemming bereiken met Griekenland over gesprekken die tussen nu en maandag plaats zouden kunnen vinden.
De nieuwe Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis  noemde zijn eerste eurogroep vergadering een ‘fascinerende’ ervaring. Gedurende de gesprekken hebben de Grieken met betogingen laten blijken dat ze tevreden zijn met de Griekse opstelling. Duizenden Grieken gingen gisteren de straat op om te betogen voor de nieuwe regering, die af wil van het mede door de EU opgelegde bezuinigingsbeleid van de afgelopen jaren. Ze droegen spandoeken  met teksten als ‘bankroet, maar vrij’, ‘stop de dwang, steun Griekenland, verander Europa’ en ‘All we are saying is give Greece a chance’.
greece_300
In de steden van Griekenland en Europa voeren de mensen de strijd van onderhandeling. Zij zijn onze kracht.
Maandag weer verder wordt gesproken. Dan staat een regulier overleg tussen de eurolanden op de agenda.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.