7

Grieken willen geen derde hulppakket

Griekse premier Samaras weerlegt geruchten: Griekenland heeft geen extra hulp nodig

De Griekse premier Samaras weerlegt de geruchten dat het land misschien een derde hulppakket van Eurolanden nodig zou hebben. In de Duitse krant Bild Zeitung zegt hij dat Griekenland helemaal geen extra hulp nodig heeft.

Eerder werd gemeld dat Duitsland bezig zou zijn een nieuw financieel steunpakket voor Griekenland op te zetten. Jeroen Dijsselbloem, voorzitter van de eurogroep en minister van Financiën, liet hierop weten dat een derde hulppakket niet onwaarschijnlijk zou zijn. Aan het einde van dit jaar loopt het tweede pakket af.

In Bild zegt Samaras nu dat Athene helemaal geen nieuwe steun nodig heeft. De beoogde doelen zullen dit jaar nog bereikt worden. Dit weekend toonde ook de Griekse minister van Financiën, Stournaras, zich optimistisch. Volgens hem heeft Griekenland voldoende geld om de economische hervormingen door te voeren en aan alle verplichtingen te voldoen.

Griekenland zou eerder volgens geruchten tussen de 5 en 6 miljard euro nodig hebben. De Duitse krant Der Spiegel raamde het bedrag zelfs op 20 miljard euro. Tot nu toe hebben de Grieken bijna 170 miljard euro aan steun ontvangen.

Lees ook op Joop: Dijsselbloem: mogelijk nieuwe steun voor Griekenland

NOS: Griekenland: geen derde hulppakket

Geef een reactie

Laatste reacties (7)