Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Griekenland bereid asielzoekers van Duitsland over te nemen

  •  
28-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BELGIUM-EU-SUMMIT-POLITICS

© 2018-03-23 16:22:35 (From L) Greek Prime minister Alexis Tsipras (L) shakes hands with German chancellor Angela Merkel next to French president Emmanuel Macron (C) as they meet in a corridor

Griekenland toont zich barmhartig tegenover het land dat door vele Grieken als de grote boosdoener wordt gezien voor de financiële crisis. De linkse premier Alexis Tsipras stelt tegenover de Financial Times dat hij open staat voor een speciale overeenkomst met Angela Merkel waardoor Duitsland asielzoekers kan terugsturen naar andere Europese landen. Het gaat dan bijvoorbeeld om asielzoekers die via Griekenland Europa binnenkomen en vervolgens doorreizen naar Duitsland.
Volgens Tsipras is het geen groot probleem omdat er maandelijks slechts zo’n 50 tot 100 asielzoekers via de noordgrens verder trekken. Fijntjes voegt hij er aan toe: “We moeten een manier vinden, binnen de kaders van de internationale wetgeving, om de lasten te verdelen en geen oneerlijke positie te scheppen voor de grenslanden maar evenmin voor Duitsland. Want het is niet eerlijk dat al die mensen naar Duitsland gaan als we geloven dat dit een Europees probleem is.”
De Europese leiders vergaderen donderdag in Brussel over de aanpak van migratiestromen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.