192

Griekenland gaat plat

Grootste staking sinds jaren ... Verzet tegen drastische bezuinigingen blijft ... Vakbonden: Regeringsbeleid richt land te gronde ... Rellen uitgebroken bij massabetoging

In Griekenland wordt vandaag en morgen opnieuw een 48 urenstaking gehouden tegen de zware besparingsmaatregelen van de regering. Dat meldt de Belgische publieke omroep VRT. NRC Handelsblad meldt dat bij massale betogingen intussen rellen zijn uitgebroken. De Griekse oproerpolitie vuurt traangas af op demonstranten die stenen en brandbommen gooien.

Watch live streaming video from stopcarteltvgr at livestream.com

De twee grootste vakbonden willen het openbare leven vandaag en morgen verlammen. Ze verzetten zich opnieuw tegen de drastische besparingsmaatregelen die de regering-Papandreou doorvoert om aan de wil van de buitenlandse schuldeisers tegemoet te komen. Zeker 125.000 komen op straat om hun ongenoegen te uiten, zo meldt de VRT. Scholen en musea blijven dicht. Ambtenaren blijven thuis. In de havens wordt niet gewerkt en op de luchthavens vertrekken of landen geen vliegtuigen.
Volgens de vakbonden richt de regering het land met de gevoerde politiek te gronde. De lonen worden de bodem ingeslagen en de maatschappij wordt uitgehold, luidt de kritiek. Het is de vijfde algemene staking dit jaar en de tweede 48 urenstaking in vier maanden tijd. Ook een deel van de privésector staakt mee. Gisteren legden ook de journalisten het werk neer.

Lees meer bij de VRT: Recordaantal betogers tegen Griekse plannen

NRC Handelsblad: Livestream: Rellen in Athene tijdens grootste staking in jaren

Geef een reactie

Laatste reacties (192)