Laatste update 14:53
104

Griekenland haalt ambassadeur terug uit Oostenrijk

Slaande ruzie binnen de EU over de aanpak van het vluchtelingenprobleem. Griekenland heeft per direct zijn ambassadeur teruggeroepen uit Wenen. Aanleiding voor de zware diplomatieke maatregel is de stap van Oostenrijk om met Balkanlanden te overleggen over aanpak van de vluchtelingenstroom en Griekenland daar niet voor uit te nodigen. Griekenland spreekt van een ‘onvriendelijke daad’.

Oostenrijk, Servië en Macedonië hebben de afgelopen dagen op eigen houtje maatregelen genomen tegen de doorstroom van vluchtelingen. Griekenland dat al een groot deel van de problemen voor zijn rekening neemt,  is daar ongelukkig mee omdat het land vreest dat er een flessenhals gaat ontstaan die de druk op het land nog meer vergroot omdat de vluchtelingen nergens meer heen kunnen.

De Griekse premier Alexis Tsipras waarschuwde woensdag dat hij weigert zijn land te veranderen in een ‘opslagloods voor mensen’. Hij noemde het ‘schandelijk’ dat sommige landen besluiten die op EU-niveau zijn gemaakt weigeren uit te voeren. Vooral de limiet die Oostenrijk stelt aan het aantal asielaanvragen dat mag worden gedaan is ‘onacceptabel’.

cc-foto

Geef een reactie

Laatste reacties (104)