Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Griekenland krijgt volgende injectie

  •  
03-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
Greece_300.jpg
Europese Commissie tevreden over aanpak Griekse tragedie maar wil tempoversnelling zien
Griekenland heeft ‘significante vooruitgang’ geboekt. De Europese Commissie vindt de aanpak van het Griekse overheidsfinanciën tot nu toe goed genoeg om het volgende deel van de in totaal 110 miljard euro financiële steun toe te zeggen.
De Europese Unie, het IMF en de Europese Centrale Bank tekenden vrijdag een gezamenlijke verklaring voor een volgende financiële injectie aan Griekenland. Volgens een Griekse krant zou het gaan om een bedrag van 30 tot 40 miljard euro, schrijft De Pers.
Premier George Papandreou had vrijdag een ontmoeting met voorzitter Jean-Claude Juncker van de eurogroep om het rapport van de Europese commissie te bespreken. De EU, het IMF en de ECB stellen in hun verklaring wel de eis dat Papandreou het tempo van de ‘structurele en fiscale’ hervormingen wel moet opvoeren. Griekenland begint dit dit jaar met 6,4 miljard euro aan extra bezuinigingen en privatisering van 50 miljard.
cc-foto: MarS

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.