Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Griekenland opent mega-gevangenis voor vluchtelingen, noemt het 'modelkamp'

  •  
18-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
391 keer bekeken
  •  
GREECE - MIGRANTS - FRANCE - ATTACKS - TRIAL

© Greek policemen distribute food to newly arrived migrants at the Covid-19 quarantine area inside the migrant camp on the Greek island of Leros, on September 7, 2021. With the support of EU e

Op het Griekse eiland Samos wordt zaterdag een mega-gevangenis geopend onder het voorwendsel van een vluchtelingenkamp. In de gevangenis worden zo’n vijfduizend mensen opgesloten die worden overgebracht van andere Griekse kampen.
De Griekse overheid presenteert de nieuwe locatie als een ‘modelkamp’: containerwoningen in plaats van tenten, voorzien van airco en verwarming. Het grote verschil met andere kampen is echter dat het volledig afgesloten is door hoge hekken met prikkeldraad en de poorten zijn 24 uur per dag gesloten. Toegang is alleen nog mogelijk met een pasje. Het kamp is neergezet in een afgelegen vallei op zo’n acht kilometer van de stad.
Mensenrechtenorganisaties, waaronder de VN-vluchtelingenorganisatie, spreken schande van de nieuwe gevangenis: “Asielzoekers zijn geen criminelen of een risico voor de gemeenschap, het zijn mensen die hulp nodig hebben. Wij vinden dat de kampen open moeten zijn”.
Bron: NOS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.