Laatste update 15:09
64

Griekenland ruimt op: vluchtelingen mogen vakantiepret niet verpesten

De Griekse politie is druk bezig met de ontruiming van het provisorisch opgezette vluchtelingenkamp in de haven van Piraeus. Vanavond worden er 500 mensen naar een officieel kamp gebracht. De autoriteiten willen de vluchtelingen weg hebben – niet omdat zij in erbarmelijke omstandigheden vertoeven – maar omdat het toeristenseizoen begint en veel toeristen op dat gebied aankomen. En mensen die vluchten voor hun leven, mogen de vakantiepret natuurlijk niet drukken. Dat meldt de NOS. 

De ontruiming is vorige week begonnen. In het kamp waren er aanvankelijk 3700 vluchtelingen. De autoriteiten hebben in de loop van de weken folders uitgedeeld, in de hoop dat mensen uit zichzelf zouden vertrekken. In het vluchtelingenkamp leven mensen onder zeer erbarmelijke en onhygiënische omstandigheden.

Het idee dat toeristen tegen een dergelijk kamp moeten aankijken is blijkbaar reden genoeg om het vluchtelingenkamp op te doeken en vluchtelingen over te plaatsen. Het doet denken aan het bezoek van de paus aan vluchtelingenkampen in Moria, waar de plaatselijke autoriteiten alles op alles gezet hebben om een positiever beeld van het kamp te schetsen. Er heeft een grote schoonmaakactie plaatsgevonden, tenten zijn vervangen door containers en in alle haast is hier en daar airconditioning geplaatst.

Paus laat zien wat christelijke traditie werkelijk inhoudt

Geef een reactie

Laatste reacties (64)