Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Griekenland stelt vaccinatieplicht in voor 60-plussers

  •  
30-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
GREECE - HEALTH - VIRUS - VACCINE

© A patient receives a dose of vaccine against Covid-19, in Aristotelous Square, in the center of Thessaloniki on November 26, 2021. Responding to the rush of the mobile vaccination unit in the

Griekenland maakt coronavaccinatie verplicht voor alle inwoners ouder dan 60 jaar. Dat heeft premier Kyriakos Mitsotakis dinsdag laten weten. Hoewel de beslissing hem ‘persoonlijk kwelde’, zegt Mitsotakis dat de vaccinatieplicht noodzakelijk is om de snel stijgende coronabesmettingen tegen te gaan.
Volgens de premier is het zijn verantwoordelijkheid om de meest kwetsbaren in de samenleving te beschermen ‘Er zullen levens worden gered door deze beslissing’, aldus Mitsotakis. ‘Vaccinatie redt levens.’
Van de 580.000 Griekse 60-plussers die zich niet al direct hadden laten vaccineren, hebben er slechts zo’n 60.000 de afgelopen maanden alsnog de prik gehaald. Onvoldoende om die groep – en de zorg – te beschermen. Wie nog geen prik heeft gehaald moet voor 16 januari een afspraak hebben gemaakt, anders volgt een eerste boete van 100 euro. De boetegelden worden verzameld in een speciaal fonds voor de financiering van ziekenhuizen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.