Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Griekenland verbiedt Gaza-flotilla uit te varen

  •  
01-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Gaza-flotilla300.jpg
Amerikaans en Canadees schip al tegengehouden. Griekse autoriteiten willen zo voorkomen dat Israëlische blokkade van Gaza wordt doorbroken
Schepen die willen deelnemen aan de Gaza-flotilla mogen niet vanuit Griekse haven uitvaren, niet onder Griekse vlag, maar ook niet onder buitenlandse. De Griekse autoriteiten hebben donderdag een verklaring doen uitgaan. Het land wil zo voorkomen dat de Israëlische blokkade van Gaza wordt doorbroken, meldt de Israëlische krant Haaretz. De flotilla wordt hierdoor wederom vertraagd.
Griekenland benadrukte dat de kustwacht alles in het werk zal stellen om het besluit te handhaven, zo schrijft Haaretz. Ook zal de oostelijke helft van de Middellandse Zee voortdurend elektronisch worden gemonitord. 
De kustwacht heeft al aan het bevel als gehoor gegeven door een blokkade op te werpen voor een Amerikaans en een Canadees schip die wilden deelnemen aan de flotilla die voor volgende week was gepland. 
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.