15

Griekse minister laat journalisten oppakken om kritisch artikel

De uitgever en hoofdredacteur van een Griekse krant zijn gearresteerd na een klacht van minister van Defensie Panos Kammenos, nadat in de krant een voor hem ongunstig artikel verscheen. In het artikel staat dat geld afkomstig van de Europese Unie om de zogenaamde “migranten hotspots” te verbeteren, op onjuiste wijze wordt besteed. Het ministerie van Kammenos beheert die fondsen.

Ook staat in het artikel dat vrijdag werd gepubliceerd dat sommige van de ontvangers van EU-financiering zakenlui zijn die banden hebben met Kammenos. Panayiotis Lampsias, hoofdredacteur van het dagblad “Fileleftheros” vertelde persbureau AP dat naar het politiebureau van Exarchia te zijn gebracht. Naar alle waarschijnlijkheid worden de journalisten zondag voorgeleid aan de officier van justitie.

Oppositiepartijen hebben de arrestatie scherp veroordeeld. De grootste oppositiepartij Nieuwe Democratie (ND) beschuldigde de minister van Defensie van ‘misdadig gedrag’ en zei dat het echte probleem was dat het geld verkeerd wordt gebruikt.

‘Of hij het wil of niet, [Kammenos] zal verantwoordelijk worden gehouden voor de nationale schande die kamp Moria is,’ zegt ND in een verklaring. ‘Hetzelfde geldt voor zijn schijn-linkse sociaal-invoelende collega-ministers die op dagelijkse basis het menselijk bestaan aantasten en het imago van Griekenland over de wereld aantasten.’

Bron: Ekathimerini / cc-beeld: Commons Wikimedia

Geef een reactie

Laatste reacties (15)