0

Griekse minister van Financiën haakt ziek af

Rapanos derde minister Financiën in korte tijd ... In de slipstream van Griekenland vraagt ook Cyprus financiële noodsteun aan Europa

De Griekse minister van Financiën, Vassilis Rapanos, zag zich vandaag gedwongen af te zien van de functie. Hij heeft zijn ontslag bij premier Antonis Samaras ingediend, zo meldt NRC Handelsblad op basis van een verklaring van de Griekse regering. De gezondheid van Rapanos laat het niet toe om de functie, waarvoor hij nog niet is beëdigd, naar behoren te vervullen.

NRC schrijft dat de 64-jarige Rapanos sinds vrijdag in het ziekenhuis ligt nadat hij vlak voor hij zou worden beëdigd in elkaar zakte. Hij leed volgens persbureau AP aan pijn, misselijkheid en duizeligheid. Het ziekenhuis waar hij is opgenomen meldde dat zijn toestand is verbeterd, maar wat hij mankeert werd niet gezegd. Hij zou wel al langere tijd gezondheidsproblemen hebben. De vorige minister van Financiën, Giorgos Zanias, neemt voorlopig zijn taken waar, aldus NRC. Zanias nam het stokje over van Venizelos, die nu de socialistische partij PASOK leidt.

Intussen heeft ook het eiland Cyprus aangekondigd een beroep te doen op het noodfonds van de Europese Unie, meldt de NOS. Met de aanvraag wil Cyprus “de risico’s voor de financiële sector van een besmetting door Griekenland verkleinen”. Cypriotische banken hebben 23 miljard euro aan schulden uitstaan in Griekenland.

NRC: Griekse minister van Financiën stapt noodgedwongen op

NOS: Cyprus vraagt noodhulp EU

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (0)