Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Griekse minister van Justitie wil aanpak politiegeweld

  •  
08-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gr_plitie_300.jpg
Politiek belooft actie na vernietigend rapport Amnesty International 
De Griekse justitie moet snel en voortvarend een begin maken met de aanpak van grof politiegeweld tegen burgers. Dat heeft de nieuwe minister van Justitie, Antonis Roupakiotis, verklaard. Griekenland is ernstig bekritiseerd door Amnesty International vanwege het geweld tegen demonstranten, immigranten en arrestanten.
Amnesty Interntnational documenteerde in een rapport talloze gevallen van vreedzame demonstranten en andere burgers die door de politie genadeloos in elkaar zijn geslagen, soms met de dood tot gevolg. De mensenrechtenorganisatie constateert dat de overheid het probleem ontkent en daardoor het risico van verergering bestaat. Klachten worden terzijde gelegd of ongegrond verklaard.
Roupakiotis verklaart nu volgens De Morgen :
Justitie moet zeer snel en efficiënt de fenomenen van politiegeweld aanpakken, zonder lange en twijfelachtige juridische procedures die het gevoel van straffeloosheid versterken
Lees het begin deze maand verschenen rapport van Amnesty met huiveringwekkende getuigenverklaringen  hier (pdf).
Op de video is te zien hoe Griekse agenten in april van dit jaar een Algerijnse migrant mishandelen.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.