36

Griekse nationalisten: ‘Wij schoppen immigranten het ziekenhuis uit’

Griekenland kampt met tekort medische voorraden... Nationaal-socialistische partij kondigt aanvallen op ziekenhuizen en kinderdagverblijven aan

Griekenland gaat binnenkort weer naar de stembus. In aanloop naar de belangrijke verkiezingen van 17 juni is het debat inmiddels flink verhard. De extreemrechtse partij ‘Golden Dawn’ dreigt zelfs met ‘het verwijderen’ van immigranten uit ziekenhuizen en van kinderen van immigranten uit kinderdagverblijven.

Bij een campagnebijeenkomst in Athene sprak Elias Panagiotaros:

Als Chrysi Avgi (Golden Dawn, red) in het parlement komt (zoals de peilingen voorspellen, red), zal het aanvallen uitvoeren op ziekenhuizen en kinderdagverblijven en zullen immigranten en hun kinderen de straap op geschopt worden zodat Grieken hun plek in kunnen nemen.

Vanwege de economische crisis is in Griekenland een groot tekort aan medische voorraden. Eerder riep Theodoros Roupas, hoofd van het Nikea ziekenhuis, alle chirurgen op alleen nog hoogst noodzakelijke operaties uit te voeren. De daaropvolgende dag vond Roupas echter de noodvoorraad waarna de waarschuwing is ingetrokken.

Bij de verkiezingen op 6 mei boekte Golden Dawn groot succes. Meer dan de helft van de Griekse politieagenten stemde op de partij. De uitslag van de verkiezingen was echter zo verdeeld dat de formatieonderhandelingen mislukten.

Foto: ANP / Supporters van de extreem rechtse ultra nationalistische partij Golden Dawn (Chryssi Avgghi) wachten voor Elias Panagiotaros.

Geef een reactie

Laatste reacties (36)