32

Griekse overheid pompt 28 miljoen in Formule I racebaan

Minister toch akkoord met investering van totaal 73 miljoen voor een luxe resort, een racebaan en een glasfabriek


De Griekse minister van Ontwikkeling Notis Mitarakis heeft de geblokkeerde subsidies van een aantal investeringen toch teruggedraaid. In totaal gaat het om een bedrag van 73 miljoen euro. Zo wordt er toch een bedrag van 28,9 miljoen gestoken in een Formule I racebaan bij Xalandritsa.

Ook de subsidies voor een glasfabriek in Noord-Griekenland en een luxe resort op Kreta zijn teruggedraaid, een investering van in totaal 44,4 miljoen euro. De drie projecten samen zijn de eerst van de zeven die vertraging opliepen te midden van problemen van de financiële crisis en de twee verkiezingen in Griekenland. 

De drie projecten samen zullen volgens de minister 800 nieuwe banen scheppen. De werkloosheid in Griekenland is inmiddels gestegen tot 25 procent. Zo’n 55 procent van de Griekse jongeren zit thuis De economie krimpt dit jaar zeker meer dan 6 procent en ook moet het land dik 13 miljard bezuinigen. 

Bloomberg: Greece Unblocks Subsidy for Formula 1 Track Construction

cc-foto: Ol.v!er

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (32)