Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Brandpunt-journalist Sakir Khader uit Griekse cel

  •  
14-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
khader
Update 14 november: De Nederlandse journalist Sakir Khader is vrijgelaten. Dat meldt zijn werkgever Brandpunt. Er is kort telefonisch contact geweest tussen Khader en de redactie van Brandpunt. Zij melden op de eigen website : ‘Het gaat naar omstandigheden goed met hem, hoewel hij een dag lang geen eten heeft gekregen. Hij probeert zo snel mogelijk terug naar Nederland te komen.’
Eerder: De Nederlandse journalist en Brandpunt-redacteur Sakir Khader is vandaag opgepakt bij de Grieks-Turkse grens. De Griekse politie geloofde niet dat Khader was wie hij zei, ondanks het feit dat hij een Nederlands paspoort en twee Nederlandse perskaarten bij zich had. De redacteur bevond zich in het gezelschap van een groep Syrische vluchtelingen. Hij was op de Griekse oever van de grensrivier tussen Griekenland en Turkije voor een reportage over immigranten.
De Nederlandse ambassade in Griekenland is op de hoogte van de zaak en probeert contact te leggen met de Griekse autoriteiten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.