3

Griekse premier op de bres voor door racisme getroffen basketballer

De ene premier zegt doodleuk dat hij niks tegen discriminatie wil doen, een ander komt in actie. De Griekse premier Alexis Tsipras is via social media opgekomen voor Thanasis Antetokounmpo, een Nigeriaans-Griekse basketballer die in een live-verslag van de wedstrijd Panathinaikos-Olympiacos hevig racistische commentaar kreeg van een sportpresentator.

De broer van de getroffen speler, Giannis Antetokounmpo die speelt bij de Amerikaanse club Milwaukee Bucks, reageerde op Twitter dat hij slecht geslapen had door het racistische incident. “Als dit Thanasis, die het Griekse nationale team en Panathinaikos vertegenwoordigt met trots en een lach, al overkomt durf ik me niet voor te stellen wat andere mensen van kleur overkomt in Griekenland.” Hij sloot zijn bericht af met emoji’s van de Griekse en Nigeriaanse vlaggen.

De broers, beiden geboren en getogen in Griekenland, spelen allebei in het nationale team.

Premier Tsipras zette daarop een foto van zichzelf op Instagram met het shirt van de getroffen speler: “Respect en trots voor hen die geboren en getogen zijn in Griekenland en het land tot hun thuis gemaakt hebben. Geen tolerantie voor haat en racisme,” schreef Tsipras.

Geef een reactie

Laatste reacties (3)