Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Griepvirus heeft Nederland te pakken

  •  
16-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
griep_300.jpg
1 op de 1000 inwoners in de lappenmand
De milde griepepidemie in Nederland heeft zich afgelopen week over het hele land en over alle leeftijdsgroepen verspreid. In alle regio’s en alle leeftijdsgroepen is het aantal griepgevallen op epidemisch niveau, meldt Nivel, het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg.
RTEmagicC_griep_620_186.png
De griep slaat dit jaar eerder toe dan vorig jaar. Een epidemie duurt over het algemeen acht weken. In week 02 werden 108 mensen op de 100.000 inwoners met influenza-achtige ziektebeelden (IAZ) gerapporteerd. Er zijn drie typen virus aangetroffen. “Het is nog niet duidelijk welk virus dit seizoen het overheersende type wordt, maar alle drie gevonden virusstammen zijn verwerkt in het griepvaccin van 2012,” aldus Nivel in een toelichting op de wekelijkse rapportage.
Ook volgens Google Grieptrends , een systeem dat griep volgt op basis van zoekopdrachten per regio, heerst de griep over het hele land maar net iets meer in Noord-Holland en Utrecht.
Griep al gehad? Wat doe je om te voorkomen dat je het krijgt? Reageer.
cc-foto: Esparta

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.