Laatste update 14:10
1

Grindr-topman noemt huwelijk iets tussen ‘man en vrouw’

De topman van Grindr, de dating-app voor homo’s, heeft zich op Facebook uitgesproken tegen het homohuwelijk. Volgens Scott Chen is “het huwelijk een heilige echtverbinding tussen een man en een vrouw”. Chen is de baas van Grindr sinds de app is opgekocht door een Chinees game-bedrijf.

De in Los Angeles woonachtige Chen deed zijn uitspraken op Facebook als commentaar in het debat over het homohuwelijk in Taiwan. Hij voegde er aan toe dat iedereen voor zichzelf moet weten hoe er tegen het huwelijk wordt aangekeken.

De oorspronkelijk in het Chinees opgestelde posting werd aan het licht gebracht door Into, een onlijne magazine dat wordt uitgegeven door Grindr. Volgens de hoofdredacteur van Into, tevens chef content van Grindr, zijn de uitlatingen in strijd met het bedrijfsbeleid. Grindr streeft naar gelijke behandeling voor alle LGBT’ers in de wereld, verklaarde hij tegenover The Guardian. “Voor velen die onze app gebruiken is een huwelijk het einddoel.”

Chen stelde zich gekwetst te voelen door de berichtgeving en kritiek. Hij heeft de gewraakte posting wel verwijderd. Grindr raakte eerder dit jaar in opspraak omdat het bedrijf de HIV-status van gebruikers ongemerkt doorgaf aan bedrijven.

cc-foto: Torbakhopper

Geef een reactie

Laatste reactie