Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Groeiend protest tegen afmaken gezonde dieren in Denemarken

  •  
27-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
12141307383_66a727855c_z.jpg
100.000 mensen tekenen petitie nadat dierentuin in Denemarken vier gezonde leeuwen doodschoot
In de dierentuin van Kopenhagen in Denemarken zijn weer gezonde dieren afgeslacht. Twee oudere leeuwen en twee welpjes. De leeuwen moesten plaatsmaken voor een nieuw mannetje.
Maandag zijn de dieren doodgeschoten. Dit was volgens de dierentuin nodig omdat de nieuwe leeuw interesse had in de leeuwin, maar zij te oud is om te werpen. Ook dulde het nieuwe mannetje geen andere mannen om zich heen en daarom moest de oude leeuw het veld ruimen. Omdat de twee oude leeuwen twee welpjes van tien maanden oud hadden en er dus niemand over bleef hen op te voeden, moesten zij ook dood.
De dierentuin heeft wel haar best gedaan de leeuwen over te plaatsen, maar dat is helaas niet gelukt. Afmaken van gezonde dieren gebeurt vaker, maar nadat giraffe Marius in februari een kogel door zijn kop kreeg in dezelfde dierentuin, groeide het protest tegen het afmaken van gezonde dieren. Medewerkers van de dierentuin werden met de dood bedreigd en bijna 100.000 mensen hebben de petitie ‘Vertel Kopenhagen te stoppen met het doden van gezonde dieren’ getekend.
cc-foto: Peter Ras  

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.