Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Groene biogasproducent de dupe van criminele handelaren

  •  
17-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
plankgas300.jpg
Milieurecherche waarschuwt voor nieuwe vorm van milieucriminaliteit ... Strengere regels nodig voor productie biogas
Schoner rijden, dat willen we allemaal wel. Zo ook journalist Marie-Claire van den Berg. Ze ging op zoek naar een brandstof die het milieu zo min mogelijk belast en kwam uit bij groengas. Rijden op groengas is net zo schoon als elektrisch rijden. En het is ook nog eens de helft goedkoper dan benzine. Maar waarom rijden er dan zo weinig mensen op groengas? Marie-Claire zocht het uit en maakte er een film over: Plankgas.
In aflevering 8 van Plankgas ziet Marie-Claire een reportage van KRO Reporter waarin de milieurecherche zegt dat vethandelaren proberen illegaal schadelijke afvalstoffen te lozen via biovergisters. Die vergisters produceren biogas dat onder andere wordt omgezet in groene stroom, maar voor een deel ook in groengas. Wordt het milieu vervuild om het biogas te maken waar wij op rijden? Marie-Claire vraagt de leider van het rechercheonderzoek hoe groot die kans is.
Vorige keer in Plankgas: ‘ Zo rij je schoner dan in een elektrische auto ‘ Kijk voor de andere afleveringen op www.plnkgs.nl

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.