Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Groengas, de duurzame brandstof die niemand kent

  •  
14-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
groengas_300.jpg
Marie-Claire van den Berg over goedkoop en schoon autorijden op een duurzame brandstof van Nederlandse bodem en waarom niemand dat weet
Marie-Claire van den Berg wilde een auto hebben die zo schoon mogelijk rijdt. Dan luidt het advies al snel ‘elektrisch’ maar daarbij is het probleem dat je er geen grote afstanden mee kunt afleggen. Toen ontdekte ze dat er een brandstof is die vrijwel net zo ‘schoon’ als elektriciteit is: groengas.
Er bestaan wel tankstations wat waar je groengas kunt tanken en er zijn ook al auto’s die er op rijden maar bij het grote publiek is de brandstof verder niet bekend. Journalisten  Marie-Claire van den Berg en Daan van Alkemade zochten uit wat groengas is, wat de voor- en nadelen zijn, hoe je er aan komt, waarom bijna niemand er van op de hoogte is en hoe het kan dat de overheid het gebruik van groengas tegenwerkt. In 14 afleveringen, hier op Joop te zien, doen ze verslag van hun speurtocht.
Meer informatie op Plankgas, de film. Of volg ze op Facebook.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.