Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

GroenLinks, D66 en PvdA 'helpen' Bleker een handje mee

  •  
24-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Partijen werken samen aan initiatiefwetsvoorstel voor vrije uitloop dieren
GroenLinks-Tweede Kamerlid Rik Grashoff werkt in samenwerking met de PvdA en D66 aan een initiatiefwetsvoorstel, waarin het recht op vrije uitloop voor dieren in vastgelegd moet worden. Volgens de partijen neemt staatssecretaris Henk Bleker niet voldoende initiatief, dus hebben ze besloten zelf stappen te ondernemen.
Rik Grashoff vreest dat over vijf jaar geen dier meer buiten de stal te zien zal zijn:
Het welzijn van kippen en varkens is al door de economie ingehaald. Veel boeren sluiten schoorvoetend hun dieren in te kleine hokken op, om het eindproduct economisch rendabel te laten zijn. Een dier wordt in de veehouderij te veel als een machine gezien. Wij willen het principe van een levend wezen terug […] e ziet onnatuurlijk gedrag bij dieren in de bio- industrie. Daarbij is het een illusie te denken dat een dier zich het beste voelt als hij het meeste melk of eieren geeft of het hardst groeit. Een mens met obesitas is toch ook niet op zijn gelukkigst?”
cc-foto: Tom Greuter

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.