Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

GroenLinks: 'De Krom's goocheltruc leidt tot meer uitkeringen'

  •  
30-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
JesseKlaver_300.jpg
Kamerlid Jesse Klaver: 'Krap re-integratiebudget leidt niet tot banen maar 40.000 nieuwe Rutte-uitkeringen'
Het kabinet begaat een grote fout door 100.000 re-integratietrajecten weg te bezuinigen. Uit een analyse van GroenLinks blijkt dat zeker 100.000 mensen daardoor geen kans meer maken op een volwaardige baan. Het budget dat gemeenten krijgen om mensen weer aan het werk te krijgen is veel te krap.
Het kabinet bezuinigt mensen een uitkering in. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden de dupe worden van het gegoochel met cijfers door dit kabinet. Deze bezuiniging zadelt gemeenten op met een te krap re-integratiebudget en leidt niet tot banen, maar tot 40.000 nieuwe Rutte-uitkeringen.
Niet alleen GroenLinks maar ook de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de koepel van sociale werkplaatsen Cedris is bezorgd als de plannen van de Krom werkelijkheid worden. Volgens zijn berekening kunnen gemeenten nog steeds 210.000 re-integratietrajecten aanbieden, maar in de praktijk zijn dat er 100.000 minder.
Klaver: “De doemscenario’s worden werkelijkheid: het kabinet pakt de kansen af van 100.000 mensen om via een re-integratietraject de stap naar werk te kunnen maken. Het gevolg is dat een groot deel van deze groep van de arbeidsmarkt verdwijnt en dat er 40.000 nieuwe Rutte-uitkeringen bijkomen.
cc-foto: Pietplaat

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.