74

GroenLinks en BN’ers strijden voor ‘kinderpardon’

Actie om alle Mauro's in Nederland te laten blijven

GroenLinks lanceert maandag met een groep bekende Nederlanders een campagne om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen voor een ‘kinderpardon’.
GroenLinks-leider Jolande Sap en haar fractiegenoot Tofik Dibi in de Tweede Kamer zijn met BN’ers, zoals Angela Groothuizen, Marco Borsato, Khalid Boulahrouz, Jörgen Raymann, Jan Mulder, Thomas Acda, Filemon Wesselink en Vincent Bijlo, de actie begonnen om een groep jonge vreemdelingen in ons land te laten blijven. Het gaat om ongeveer 1000 tot 2000 kinderen, die hier al zo lang zijn dat ze hier inmiddels zijn geworteld.

Nu in de weken rond Kerst worden mensen opgeroepen het initiatief te steunen en op de internetsite kinderpardon.nu een petitie te ondertekenen. De bedoeling is deze te overhandigen aan minister Gerd Leers van Asiel en Immigratie. De bekende Nederlanders en GroenLinks willen dat de groep uit de onzekerheid wordt gehaald en tumultueuze debatten, zoals rond de Angolese jongen Mauro bespaard blijft.

,,Geef ze de kans om een mooie toekomst in Nederland op te bouwen. Geef ze de kans om mee te bouwen aan een mooie toekomst voor Nederland. Geef ze een kinderpardon!”, aldus de BN’ers en GroenLinks. ,,Limburgser dan Vlaai. Noord-Hollandser dan kaas. Frieser dan de Elfstedentocht. En Zeeuwser dan het meisje. Dat zijn de kinderen die ons land moeten verlaten,” schrijven ze in de petitie. ,,Als wij niks doen, ligt hun toekomst in Irak, Afghanistan, Eritrea, Angola. Landen waar ze de taal niet van spreken, waar ze niemand kennen, waar ze vreemden zijn. Wij laten dit niet gebeuren. Deze kinderen horen hier.”

Joop: ‘Kinderpardon voor alle Mauro’s’

Geef een reactie

Laatste reacties (74)