Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

GroenLinks: Energierekening moet dit jaar al omlaag

  •  
14-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Jesse Klaver trapt klimaatcampagne af

© 2019-01-21 20:44:20 DEN HAAG - Jesse Klaver tijdens een Klimaat Meetup van GroenLinks in het Paard van Troje. Klaver lanceert een voorstel om de klimaatcrisis te doorbreken. ANP ROBIN VAN LON

GroenLinks-leider Jesse Klaver roept het kabinet op om de belasting op energie voor burgers nu al te verlagen en daar niet mee te wachten tot volgend jaar, zoals het kabinet wil. In de aanloop naar het klimaatdebat dat donderagavond gehouden wordt in de Tweede Kamer zei Klaver :
"In 2019 moet de energierekening voor burgers al omlaag. Je kunt niet voor de verkiezingen mooi weer spelen, maar zeggen: voor dit jaar geldt dat niet. De mooie woorden van het kabinet moeten zo snel mogelijk worden omgezet in concreet beleid."
Klaver is ervan overtuigd dat verlaging al dit jaar mogelijk moet kunnen zijn en energiebedrijven bevestigen dat. Volgens de branchevereniging voor energiebedrijven Energie Nederland is het uitvoerbaar om de belasting op de energierekening voor consumenten dit jaar al te verlagen, als daar politiek steun voor is.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.