Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

GroenLinks: geef uitgeprocedeerde asielzoekers onderdak

  •  
10-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
vluchtkerk.jpg
GroenLinks Amsterdam dient voorstel in: laat duizenden asielzoekers niet op straat leven
In Amsterdam zijn er duizenden uitgeprocedeerde asielzoekers die geen thuis hebben. Ze leven op straat. GroenLinks Amsterdam dient daarom donderdag een initiatiefsvoorstel in om deze asielzoekers onderdak en begeleiding te bieden.
Het voorstel van GroenLinks staat bijna haaks op de strenge lijn die het kabinet wil volgen, waarbij illegaliteit zelfs strafbaar moet worden. Toch is het hoogst noodzakelijk om deze asielzoekers onderdak te bieden, aldus GroenLinks. Zo kunnen overlast op straat, maar ook gezondheidsrisico’s en gevaarlijke situaties, bestreden worden.
GroenLinks-fractievoorzitter in Amsterdam, Marieke van Doorninck:
Het huidige terugkeerbeleid werkt niet, mensen worden zonder pardon op straat gezet. Het rijksbeleid voor de opvang en procedures voor asielzoekers faalt – en de gemeenten ondervinden daar als eerste de schrijnende gevolgen van, zoals we hebben gezien bij het kamp aan de Notweg.
Van Doorninck is niet bang dat Den Haag zal ingrijpen en de plannen van GroenLinks zal dwarsbomen. Ze vermoedt dat het Rijk op den duur ook wel zal inzien dat de gemeenten íets moeten doen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.