Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

GroenLinks: laat gemeenten vluchtelingenkinderen naar Nederland halen

  •  
26-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
Debat Tweede Kamer over Turkse aanval op Syrie

© 2018-02-15 10:29:52 DEN HAAG - Bram van Ojik (Groenlinks) tijdens een plenair debat in de Tweede Kamer over de Turkse aanval op Syrie. ANP BART MAAT

Als het aan GroenLinks ligt, krijgen gemeenten de mogelijkheid om kwetsbare vluchtelingenkinderen die nu in Griekenland verblijven, naar Nederland te halen. Kamerlid Bram van Ojik roept staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Justitie en Veiligheid) op om daarover in gesprek te gaan met gemeenten die te kennen hebben gegeven dat ze de kinderen willen opvangen.
Verscheidene Nederlandse gemeenten hebben de afgelopen maanden aangeboden om minderjarige vluchtelingen die nu in Griekse kampen verblijven, op te vangen. Onder meer Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Groningen en Nijmegen willen de kinderen huisvesten. “Vanuit heel Nederland wordt er al maanden aangedrongen om iets te doen aan de schrijnende situatie van deze kinderen”, stelt Van Ojik. “Nu zoveel gemeenten concrete hulp voor hervestiging hebben aangeboden is het ook mogelijk.”
Van Ojik wil het mogelijk maken om 250 kinderen extra op te vangen. De VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR zou de vluchtelingenkinderen moeten selecteren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.