Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

GroenLinks: Haal Sea-Watch 3 per direct van de ketting

  •  
23-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
MALTA MIGRATION NGO VESSEL

© 2018-07-02 00:00:00 epa06860862 A screen grab made from an undated handout vide made available by German NGO 'Sea-Watch' on 03 July 2018 shows the NGO's rescue vessel 'Sea-Watch 3' berthing i

Het schip dat onder Nederlandse vlag drenkelingen in de Middellandse Zee te hulp komt, de Sea-Watch 3, moet onmiddellijk van de ketting zodat er weer mensen gered kunnen worden. Dat bepleit GroenLinks-Kamerlid Bram van Ojik dinsdag in het Radio 1-programma 1 op 1. Van Ojik is helemaal klaar met “stoere taal van mensen die falend beleid steunen”, doelend op zijn collega’s van CDA en VVD die er alles aan doen om te voorkomen dat de ngo haar levensreddende werk voortzet.
De Sea-Watch 3 werd onlangs op verzoek van Nederland aan de ketting gelegd, omdat het niet zou voldoen aan recent door minister Van Nieuwenhuizen ingevoerde veiligheidseisen. Volgens van Ojik zijn de regels bedoeld om ngo’s als Sea-Watch het werken onmogelijk te maken. De Tweede Kamer debatteert vanavond over de kwestie. GroenLinks heeft net als coalitiepartijen D66 en de ChristenUnie, grote moeite met het beleid zoals dat door de VVD-minister wordt uitgevoerd. Van Ojik:
"Je kunt wel heel stoer doen en zeggen “Dat schip moet worden afgezonken” of “We moeten nog veel meer eisen stellen”, maar als de prijs daarvan is dat onschuldige mensen – want dat zijn migranten – verdrinken, dat vind ik ongelofelijk. Dat men dat met droge ogen durft te bepleiten."
Luister het hele gesprek hier terug.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.