Laatste update 14 februari 2019, 15:09
150

GroenLinks-Kamerlid niet onder de indruk van rechtse aanvallen

Sinds GroenLinks-Kamerlid Corinne Ellemeet bij EenVandaag voorstelde om geriaters in ziekenhuizen – artsen gespecialiseerd in ouderengeneeskunde – vaker te laten meebeslissen over de behandeling van senioren, is ze overspoeld door haat. 70 procent van de ziekenhuispatiënten is ouder dan 70 jaar en volgens Ellemeet worden veel ouderen nu ‘overbehandeld’ terwijl een zware operatie voor hen niet altijd helpt maar wel veel pijn en ongemak veroorzaakt. Haar uitspraak werd onmiddellijk geframed als een soort extreme bezuinigingsmaatregel ten koste van het welzijn van ouderen. Het AD schrijft:

Omroepbaas Jan Slagter zei dat ouderen druk zullen ervaren zich niet te laten behandelen. Op internet werd GroenLinks er zelfs van beschuldigd bejaarden te willen vermoorden uit klimaatmotieven. Geert Wilders sprak van een ‘gevaarlijke club‘.

Ellemeet is niet onder de indruk. ‘Politiek is niet voor bange mensen’, zei zij in een reactie:

De ophef is moeilijk te begrijpen. Andere mensen hebben het wel naar geframed, maar de boodschap is helder. Je ziet wat er kan gebeuren als iets uit zijn verband wordt gerukt. Je moet niemand een keuze opleggen, maar goede informatie aanbieden. Het gaat om dat fijne gesprek. Specialisten kunnen daarbij helpen, zij zijn opgeleid om ouderen en hun omgeving in te schatten… Het is makkelijk om onrust te zaaien onder oudere patiënten. Maar ik wil de beste zorg voor hen, ik laat me niet intimideren. Politiek is niet voor bange mensen, ik ga niet in een hoekje zitten.

Geef een reactie

Laatste reacties (150)