108

GroenLinks: laat bijstandsgerechtigden bijverdienen

GroenLinksmanifest pleit voor bijverdienen tot minimumloon en einde aan 'uit de hand gelopen controle- en verantwoordingscarrousel'

GroenLinks wil dat mensen die in de bijstand zitten de mogelijkheid krijgen om wat bij te verdienen, tot aan het minimumloon. Dat schrijft de partij in een van gepubliceerd manifest dat werd opgesteld door partijleider Bram van Ojik. GroenLinks wil daarnaast dat gemeenten de ruimte krijgen om lokaal te kiezen voor een socialere invulling van de bijstand. Staatssecretaris van Sociale Zaken Klijnsma (PvdA) zou de gemeenten deze ruimte moeten bieden.

Bijstandsgerechtigden met een eigen bedrijfje zijn nu vaak hun extra inkomsten kwijt omdat die worden ingehouden op hun uitkering. Het manifest van GroenLinks wil dat daar een einde aan komt, samen met de ‘uit de hand gelopen controle- en verantwoordingscarrousel’. Partijleider Van Ojik:

Een jarenlange tendens van wantrouwen en repressie heeft geleid tot een oerwoud aan strengere regels, verplichtingen en boetes. Dat beleid is te ver doorgeslagen en helpt mensen niet aan een baan. Wij willen een bijstand die uitgaat van vertrouwen en waardigheid van mensen, zodat zij weer gaan geloven in hun eigen kunnen en initiatief.” 

Geef een reactie

Laatste reacties (108)