47

GroenLinks: Onderzoek massale bijensterfte

Zembla uitzending 'Moord op de Honingbij' noemt verdelgingsmiddelen als belangrijke oorzaak

GroenLinks wil een onderzoek naar de samenhang tussen grote bijensterfte en het gebruik van pesticiden. Dat meldt de Volkskrant. Tweede Kamerlid Rik Grashoff heeft zondag een verzoek hiertoe gedaan bij staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) naar aanleiding van de uitzending ‘Moord op de honingbij’ van Zembla zaterdagavond. Grashoff wil ook op korte termijn een debat met Bleker over de bijensterfte. In dat debat zal de Partij voor de Dieren de staatssecretaris oproepen tot een verbod op verdelgingsmiddelen.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Volgens Zembla heeft Nederland van alle Europese landen de grootste bijensterfte en maken natuurbeheerders zich grote zorgen over de gevolgen die dit heeft voor onze voedselketen. Door wetenschappers en imkers wordt landbouwgif gezien als de belangrijkste oorzaak van de sterfte, maar wegens economische belangen zou een verbod op de schadelijke middelen bij de Nederlandse overheid lastig liggen.

De Volkskrant meldt ook dat de Partij van de Dieren (PvdD) Bleker tijdens een Kamerdebat zal oproepen tot een verbod op het gebruik van bestrijdingsmiddelen in de landbouw en in de tuin.

Volkskrant: GroenLinks wil onderzoek bijensterfte

Geef een reactie

Laatste reacties (47)