25

GroenLinks Rotterdam lanceert site tegen politiegeweld

Update 19:35: GroenLinks wil burgemeester Aboutaleb aan banden leggen … Politieknuppel.nl verzamelt klachten over onnodig hard optreden

De Rotterdamse afdeling van GroenLinks lanceert vandaag politieknuppel.nl, een website waar mensen klachten kunnen indienen over onnodig hard optreden van de politie of repressieve maatregelen. Verder wil de partij de macht van burgemeester Aboutaleb inperken.

De fractievoorzitter van GroenLinks in de Rotterdamse gemeenteraad Arno Bonte kondigde de lancering van de website vrijdag op Twitter aan:

Zojuist officieel gelanceerd: http://PolitieKnuppel.nl – het meldpunt voor iedereen die zich stoort aan onnodig hard politieoptreden.

Aanleiding voor de website is vooral het recente optreden van de Rotterdamse politie:

De Rotterdamse politie gebruikt de laatste tijd steeds meer geweld en repressie. Rotterdam dreigt daardoor een stuk minder gezellig te worden. De bekerfinalewedstrijden, de 1 mei manifestatie, het bevrijdingsfestival: allemaal kenmerkten ze zich door knellende restrictieve maatregelen of uiterst repressief politieoptreden. Bij de eerste bekerwedstrijd en op de 1 mei manifestatie kregen veel onschuldige mensen klappen met een politieknuppel of werden zelfs gearresteerd, bezoekers van het bevrijdingsfestival moesten na de fouillering bij binnenkomst zelfs hun lunchpakketjes inleveren en bij de tweede bekerfinalewedstrijd werd de hele binnenstad van Rotterdam drooggelegd.

GroenLinks gaat nog een stap verder en wil burgemeester Aboutaleb aan banden leggen, zo blijkt uit een persbericht:

De Rotterdamse fractie van GroenLinks wil dat de bevoegdheden van burgemeester Aboutaleb worden ingeperkt. Fractievoorzitter Arno Bonte doet dat voorstel naar aanleiding van het besluit om een groot deel van de stad tijdens de tweede bekerfinalewedstrijd tot alcoholvrij gebied te verklaren. Volgens Bonte neemt Aboutaleb de laatste tijd te veel vergaande repressieve besluiten zonder democratische legitimatie door de gemeenteraad.

Geef een reactie

Laatste reacties (25)