Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

GroenLinks: Rutte geeft rijken 20 miljard cadeau

  •  
01-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BrunoBraakhuis_300.jpg
Balkenende's villabelasting niet uitvoeren scheelt villa-eigenaren 20 miljard euro
Het niet uitbreiden van de villabelasting is volgens GroenLinks Tweede Kamerlid Bruno Braakhuis een cadeautje van 20 miljard voor mensen die de komende twintig jaar in een huis wonen boven de 4,5 ton.
Het kabinet besloot vorige week de villabelasting niet uit te breiden. Kabinet-Balkenende wilde huizen met een WOZ-waarde van meer dan 1 miljoen met een speciaal hoog tarief belasten. In de loop der jaren zouden zo steeds meer huizen deze extra hoge belasting moeten betalen omdat het bedrag waarboven huizeneigenaren meer belasting moeten betalen niet zou blijven meegroeien met de inflatiecorrectie.
De maatregel was doorgevoerd in het kader van het crisispakket, maar werd door Rutte vorige week afgeschaft. Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers vindt het belangrijker om ‘huizenbezitters te beschermen’ en de woningmarkt ‘rust te gunnen’. Braakhuis rekende echter uit dat dit besluit tot en met 2040 een ‘cadeautje van 20 miljard euro is voor de rijken’.
cc-foto: Pietplaat

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.