Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

GroenLinks steunt snellere asielprocedure, in ruil voor kinderpardon

  •  
24-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dibi_300_02.jpg
Niet steeds wachten op nieuw individueel geval, regeling voor hele groep 'Mauro en Sahar'-alikes
GroenLinks is bereid de coalitie te helpen bij het sneller maken van procedures voor andere asielzoekers als in ruil daarvoor een pardon voor kinderen wordt doorgevoerd. De petitie om een kinderpardon door te voeren is gestaag op weg naar de 100.000 ondertekenaars.
Trouw schrijft:
Wat ik heb geleerd van Sahar en Mauro is dat je niet moet wachten tot een individu in de schijnwerpers komt te staan”, zegt Dibi. Volgens het Kamerlid leidt dat tot politieke willekeur. “Sahar heeft de Saharoplossing gekregen, Mauro heeft het studievisum. Wij willen voor de hele groep een regeling.” 
Beluister het interview met Dibi bij TROS Kamerbreed
Update 20:00  Kop gewijzigd. Tofik Dibi laat via Twitter weten over de oorspronkelijke kop ‘GroenLinks akkoord met minder kansen voor asielzoekers’: 
Dat is een hele rare en nare interpretatie van mijn woorden. Ik pleit voor open houding van alle partijen om deze situatie met gewortelde kinderen in toekomst zoveel mogelijk te voorkomen en tegelijk oplossing te vinden voor kinderen die nu 1 van ons zijn.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.